We schenken bijzonder veel aandacht aan de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. Om een vlotte toepassing van het Covid-19 protocol te begeleiden heeft de FBAA in samenwerking met het FCBO twee tools ontwikkeld: een filmpje en een pancarte.

Samen voor veilig autocarvervoer.

Filiep Houthoofdt

Samen voor veilig autocarvervoer. Dat is de boodschap die Filiep Houthoofdt, lesgever permanente opleiding FCBO, in het filmpje meegeeft. Je kent de veiligheidsmaatregelen ondertussen misschien al als je broekzak. Op deze manier geeft FCBO ons een manier om deze regels in autocarsvervoer te visualiseren en dus nog beter te respecteren. Zowel vóór de reis als tijdens de reis is het belangrijk om afstand, desinfectie en verluchting te respecteren. Zo zorgen we met z’n allen voor een veilige werk- en reisomgeving.

Zelfs wanneer alle maatregelen steeds goed opgevolgd worden kan het gebeuren dat je voor aanvang van de rit symptomen opmerkt bij een passagier. Meld dit dan bij je bedrijf en bij het noodnummer 112. Merk je symptomen op bij een reiziger tijdens de rit. Isoleer dan onmiddellijk de passagier en verwittig niet alleen je bedrijf en de hulpdiensten, maar ook de federale politie.

Laat ons samen de veiligheidsmaatregelen blijven naleven zo tonen we dat we allemaal ambassadeurs zijn van de sector!

Infobord Pancarte chauffeurs nl fr1 Pagina 1

Download hieronder het infobord in PDF-formaat: