OPGELET! De algemene veiligheidsmaatregelen blijven gelden, ook al worden de lockdownmaatregelen steeds meer versoepeld.

Houd afstand, beperk sociale contacten en respecteer het verplicht dragen van mondmaskers.

Na een lange tijd wachten is er nu ook voor de touringcars licht aan het einde van de tunnel. Op 15 juni 2020 openen de Belgische landsgrenzen. Vanaf dan zijn reizen naar het buitenland weer mogelijk. Natuurlijk is de gezondheid van onze chauffeurs en de passagiers nog steeds onze hoogste prioriteit.

Nu onze touringcars vanaf 15 juni de grens opnieuw mogen oversteken, is het belangrijk dat de concrete afspraken omtrent nationale en internationale busreizen voor iedereen duidelijk zijn. Bij Hansea zijn we zeer blij om te horen dat onze autocars in het binnenland weer op volle capaciteit mogen rijden. Tijdens deze ritten dienen de gezondheidsvoorschriften wel steeds nageleefd te worden. Zo is er bijvoorbeeld een strikte op- en afstapprocedure. De gedetailleerde omschrijving van deze procedures kan je hieronder downloaden.

Ondanks de verschillende overlegmomenten tussen de Europese lidstaten zijn de precieze maatregelen per land nog verschillend. Voor de buitenlandse busreizen blijft het dus steeds belangrijk om de geldende maatregelen van het desbetreffende land na te leven. Verder hopen we op verder constructief Europees overleg, zodat er snel meer duidelijkheid komt.