Eind maart vielen onze autocarsdiensten, waaronder ook het jeugdkampenvervoer volledig stil. Gelukkig kondigde de Veiligheidsraad vorige week aan dat niet-essentiële verplaatsingen binnen België opnieuw zijn toegestaan vanaf 8 juni 2020.

Al maanden stonden de autocars er tijdens de coronacrisis roerloos bij. Deze aankondiging is goed nieuws voor de autocarssector, want na lang wachten kunnen zij opnieuw hun diensten heropstarten. Zo zien we al enkele versoepelingen in de getroffen maatregelen. De autocarsbedrijven zijn al druk in de weer geweest om het autocarsvervoer veilig te kunnen laten verlopen.

Zo worden de gebruikte bussen bijvoorbeeld meermaals per dag gereinigd en ontsmet. Ook zorgen linten voor duidelijke zitplaatsaanduidingen. Patrick Bral (Autocars De Polder) sprak hier vorige week al over met ATV. In de reportage lichtte hij reeds toe welke maatregelen de autocarsbedrijven in acht zullen nemen om de veiligheid van de reizigers optimaal te garanderen.

Voor het jeugdkampenvervoer specifiek, gelden er al iets soepelere regels. Op deze ritten zijn bubbels van 50 kinderen toegestaan. De privé-autocars zijn er helemaal klaar voor en kijken ernaar uit om opnieuw kinderen naar de jeugdkampen te rijden.