OPGELET! De algemene veiligheidsmaatregelen blijven gelden, ook al worden de lockdownmaatregelen steeds meer versoepeld.

Houd afstand, beperk sociale contacten en respecteer het verplicht dragen van mondmaskers.

Ondertussen is de heropstart van het busvervoer volop aan de gang. Door ons met zijn allen aan de regels te houden hebben we ervoor gezorgd dat het normale leven langzaamaan terugkeert. We hebben er ook voor gezorgd dat iedereen in ons bedrijf veilig is gebleven. Good job en een welgemeende dankjewel! Hansea wil jullie, of je nu chauffeur, technieker of bediende bent, hierin blijven ondersteunen en een veilige werkplek creëren. We brengen dit nogmaals onder de aandacht met een veilig extraatje voor alle medewerkers. Wanneer je dit leest heb je het waarschijnlijk al ontvangen en onderzocht. Hieronder lees je wat je met alles moet doen en vind je nog een keer terug hoe je jezelf en je omgeving veilig houdt!

Vanaf het moment dat de lockdown werd afgekondigd schoot Hansea in actie. We wisten toen al dat vroeg of laat onze medewerkers terug aan het werk zouden moeten gaan. Snel schakelen was dan ook de boodschap en via alle dochterondernemingen konden we jullie snel voorzien van al het nodige materiaal. Omdat het in de komende periode nog steeds belangrijk zal blijven om de nodige aandacht te schenken aan veiligheid hebben we daar wat op bedacht.

De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de samenstelling van Hansea’s Care & Safety Kits. Met een team van vrijwilligers stelden we compacte pakketjes samen om te voorzien in de veiligheidsbehoeften van al onze medewerkers. Ondertussen werden deze ook al verdeeld over alle dochterondernemingen. Nog niets gekregen? Geen paniek, alle pakketten zijn verdeeld onder de verschillende bedrijven die deze momenteel verdelen onder hun medewerkers.

Deze veiligheidskits bevatten de volgende dingen:

Care Safety Kit Bewerkt2 Nl
  1. Handig tasje met ritssluiting: zo heb je alles bij de hand om je werk op een veilige manier te kunnen uitvoeren. Steek je er graag nog wat eigen spullen bij? We houden je niet tegen!
  2. Care & Safety Card: We zetten voor jou nog eens alle veiligheidsinstructies op een rijtje. We begrijpen dat het na een tijdje wat verwarrend werd. Je kan de overzichtskaart hier ook downloaden.
  3. Twee flacons hydroalcoholische handgel: het blijft nog steeds belangrijk om je handen voldoende te reinigen. Even geen water en zeep bij de hand? Deze compacte handgels bieden een goed alternatief! Lees hier nog een keer hoe je je handen goed wast.
  4. Twee verpakkingen papieren zakdoekjes: we raden nog steeds aan om papieren wegwerpzakdoekjes te gebruiken. Gooi ze na gebruik weg in een afsluitbare vuilbak.
  5. Twee mondmaskers: samen zorgen we voor een veilige omgeving. Draag een mondmasker om elkaar te beschermen als 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is of wanneer je zelf de bus neemt! Nog eens opfrissen hoe je dat nu weer correct moet op- en afzetten? Lees het hier.
  6. Webcamprotector: ook in jouw thuisomgeving willen we jouw veiligheid garanderen. Omdat we met z’n allen meer en meer aan videobellen doen is het belangrijk om ongewenste gluurders buiten te houden. pottenkijkers buiten! Instructies voor het monteren vind je hier.
  7. Stylus balpen: met jouw eigen Hansea stylus balpen kan je niet alleen dingen noteren, maar ook touchscreen schermen bedienen. Handig als je bijvoorbeeld in de bank of bij de selfscan van de supermarkt het touchscreen liever niet aanraakt.
  8. Een Hansea bedankkaart om onze medewerkers te bedanken.
  9. Alcoholwipes: reinig in één handomdraai alle oppervlakken die je maar wil!
  10. Handdoek: een multifunctioneel handdoekje, altijd handig!

Kortom alles wat jullie, onze medewerkers, nodig hebben om jezelf en anderen tijdens en na het werk veilig te houden. We weten dat onze medewerkers vaak op de baan zijn. Daarom hebben we een praktisch tasje voorzien om alles in te steken (steek er gerust je boterhammen bij). Zo kunnen onze medewerkers met een gerust hart naar het werk vertrekken.

Ben je benieuwd hoe we de assemblage en de verdeling aanpakten? Bekijk dan deze video eens: