OPGELET! De algemene veiligheidsmaatregelen blijven gelden, ook al worden de lockdownmaatregelen steeds meer versoepeld.

Houd afstand, beperk sociale contacten en respecteer het verplicht dragen van mondmaskers.

  • Bij Hansea volgen we het Ministerieel Besluit over het aangeraden dragen van het mondmasker op het openbaar vervoer, de haltes en stationsomgevingen.
    • Hansea adviseert een mondmasker te dragen in alle situaties waarbij de social distancing in het gedrang komt.
    • Voor chauffeurs van het openbaar vervoer geldt de verplichte dracht van het mondmasker niet meer sinds het Ministerieel Besluit van 15 mei. (Lees het Ministerieel Besluit hieronder)
  • Een mondmasker biedt alleen bescherming als je het juist aan- en uitdoet. Draagtips vind je hier.


Het Ministerieel Besluit van 15 mei 2020 stelt:

"Het openbaar vervoer blijft behouden.

Eenieder is vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof, vanaf het betreden van de luchthaven, het station, op het perron of een halte, in de bus, de (pre)metro, de tram, de trein of elk ander vervoersmiddel dat door een openbare overheid wordt georganiseerd.

In afwijking van het tweede lid is het rijdend personeel van de openbare vervoersmaatschappijen niet verplicht om de mond en de neus te bedekken, voor zover enerzijds de conducteur goed geïsoleerd is in een cabine en anderzijds een affiche en/of zelfklever aan de gebruikers de reden aangeeft waarom de conducteur geen masker draagt."